DSC06230

 

      Propisom  što ga propisuje Zakonik Kanonskog prava, biskup Petar Palić  je pregledao Matice,   crkvene račune te obišao cijelu župu i sastao se sa mnogim vjernim pukom uvidjevši duhovnu snagu župe.

           Obilazak župe započeo je posjetom najstarijem groblju Radoševina te nastavio obilazak filijalne crkve u Mesihovini posvećene svetom Petru i Pavlu. Također, je u pratnji župnika fra Sretena Čurčića obišao Studenu i posjetio znameniti biskupov kamen.  U povratku posjetio je pučku školu u Crvenicama te obavio razgovor ugodni sa pučkoškolcima kojima je nakon fotografiranja uručio prigodni poklon.

           U popodnevnim satima, biskup Petar Palić, sastao se sa prvopričesnicima i njihovim roditeljima, Framašima, župnim zborovima i sa članovima ekonomsko vijeća. Biskup Petar u prigodnim sastancima svim sudionicima uputi je riječi ohrabrenja da ustraju na duhovnom putu jačanja vjere u Isusa Krista. Koliko ste vi duhovno jaki toliko je jaka crkva koja počiva na vama, poručio je biskup Petar.

        U prepunoj  crkvi UBDM u Seonici biskup je služio Svetu misu uz koncelebraciju fra Sretena Čurčića, za nakane župne zajednice.  U nadahnutoj prigodnoj propovijed uputi je riječi ohrabrenja i da nastave jačati vjeru i duhovno potpomagati i promicati Crkvu. Zahvalio se župniku fra Sretenu na gostoprimstvu i prijemu „otvorenih vrata i velikog srca“ kao i svima vjernicima s kojim se sastao i razgovarao.

       Na kraju Svete mise župnik fra Sreten se u ime cijele župne zajednice i u svoje ime, zahvalio se biskupu na njegovom prvoj pastirskoj posjeti i svemu što čini i što će činiti za Crkvu.

      Ponedjeljak 6.3. 2023. godine  će biti upamćen kao dan prvog pastoralnog   obilazaka,   biskup Petar Palić,  župe i  crkve UBDM u Seonici.

            Ocu biskupu upućujemo iskrene riječi zahvale i želimo mu  zdravlje i dug pastirski život da vodi našu biskupiju i Crkvu,  bit će ovo radosno sjećanje župe Seonice  na prelijepi susret s biskupom.

gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1